Russels Lof

Vluchtig

Vluchtig

Ecolinevlekjes zijn het, lucide figuurtjes
in een netwerk
van grillige lijnen die
willekeurig maar trefzeker zijn
geplaatst, met grove streken verbonden.

Schijnbaar licht en schaduwloos
dwarrelen en waaien ze
waar de wind hen brengt.
Vrolijke confetti op een feest
zonder gangers.

Blijven wilden ze, maar
ze lieten zich gedwee
verder leiden in een wereld
vol herfstig verderf.
Ze moesten wel.

En toch.

Weggegaan en losgelaten
voor het ongewisse
blaast de najaarswind ze vooruit
kleurt en verkleurt en laat weten:
straks is er een nieuw begin.

.

IMG_3039

.

.

IMG_3030

IMG_3337

.

.

.

.

.

.

Advertenties

  1. Soms bekijk ik je foto’s zonder al te veel gevoel, dat moet je me maar niet kwalijk nemen, maar bij deze heb ik weer ouderwets genoten. Briljante vondst in het gedicht: een feest zonder gangers. Heb nog even gekeken of ik ‘feest zonder gangers’ ook op internet kon vinden, maar nee het is een echte Russel. ‘Je hebt daarmee de Nederlandse taal weer verrijkt en daarvoor neem ik mijn echte Borsalino graag voor af. Hulde.

    • Een echte Russel haha, leuk! En je hoeft je niet te verontschuldigen, Karst. Het is nu eenmaal heel persoonlijk wat je aanspreekt of niet en natuurlijk zijn ook niet al mijn foto’s even mooi of bijzonder. Maar ik experimenteer rustig door, zoals ook hier. Ik was nota bene op zoek naar ‘bodemschatten’ maar kon alleen maar omhoog kijken 🙂

    • Je hebt natuurlijk helemaal gelijk Eveline… en plezier heb ik altijd in het foto’s maken, zeker ook het experimenteren. Toch is het wel leuk om te horen dat ook nog iemand anders dan ik het mooi vindt… 🙂 en daarom ben ik blij met je prachtige compliment!

  2. José

    Ik sluit me weer geheel en al bij het voorgaande aan. Dat het een echte Russel was wist ik direct. Jij hebt een hele treffende eigen wijze om je gevoelens in woord en beeld uit te drukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Eats Writes Shoots

Living & Tasting Life's Passions

willyhuisman

hobbyschrijver en -fotograaf

The Nordic Light

VAA ERIKSEN PHOTO

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

grensgevallen

Een grens is een wens

Jolk Blog

Mijn foto's en nog meer....

Goldenpleasure

Photography

jhoudephotography

Simply photography

Eliza Waters

My Own Paradise: Life on Seven and a Half Acres

Marloes

Thuis in ´t bronsgroen eikenhout

Deborah Hamar

Just me . . .

Reinhold Staden Photography

Noticing And Capturing Northern Light

Size of It

Ola's Photoblog

"I do wander everywhere"

(Quote from Shakespeare) - Photography, theatre, gardens...everywhere

Salal Studio

Photography from Pender Island and the Gulf Islands, British Columbia

jacq. veldman

columns | artikelen

%d bloggers liken dit: