Russels Lof

Elsebeth

aIMG_1890
aIMG_1906

Deze mooie dame is Elsebeth. Elsebeth E. Veerijse.
Elsebeth is een oudtante van Evert Kems en behoort tot de deftige tak van de familie. Ik kwam haar vandaag tegen toen ze met een aantal vriendinnen elegantie-oefeningen deed. Bij wijze van hoge uitzondering mocht ik even blijven kijken.

Toen ik Elsebeth na afloop vroeg of ze de hartelijke groeten aan Evert wilde overbrengen, haalde ze nuffig haar neusje op en zei zich niet met die mestschuivers in te laten.

aIMG_6599Een van haar vriendinnen fluisterde voor ik wegging gelukkig nog wel in mijn oor dat dat helemaal niet waar is. Voor de buitenwereld moet Elsebeth de schone schijn ophouden van haar omgang in deftige kringen. In werkelijkheid gaat ze wekelijks bij Evert op bezoek omdat hij stiekem haar lievelingsneef is, hartelijk en goudeerlijk als hij is. En ook al zit Evert in de mestwerkzaamheden, zijn schild glans altijd zo prachtig, dat Elsebeth er haar stippen in kan bijwerken.

Ik vertrok met een glimlach op mijn gezicht…

aIMG_2096

aIMG_1692

aIMG_2091

Elsebeth toch!

..

Advertenties

  1. José

    Het is altijd jammer als anderen al eerder hebben gereageerd, zij hebben alles al weer gezegd.
    Leuk verhaaltje, doet mij het verdriet om mijn zieke paardje even vergeten.

  2. Pingback: Tijdcapsule « HOF- en bijzaken

  3. Dank voor jullie reacties. Het was heerlijk bij Elsebeth en haar vriendinnen, zeker na het kleine leed dat ik eerder had aanschouwd. En zo’n Evert- en Elsebeth-verhaaltje hoef ik niet eens heel erg te ‘verzinnen’, in mijn antropomorfische geest (!) is dat heel vanzelfsprekend 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vogeltuin

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Figuram Lumina

Thom Verleg

Yemrev Kiekt

...vooral in de natuur, soms op een zijpad...

Waar mijn pen ligt, ben ik thuis

Wherever I lay my pen, that's my home

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willyhuisman

schrijver van korte verhalen en gedichten/hobbyfotograaf

Eiwawar

Samuel Bloch - Emotions from the world

noortjerusselcom.wordpress.com/

Noortje Russel - Tekst & Beeld

Eats Writes Shoots

Living & Tasting Life's Passions

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Een grens is een wens

Jolk Fotografie

Fotootjes van dat wat mij bezig houd!

jhoudephotography

Simply photography

%d bloggers liken dit: