Russels Lof

Elsebeth

aIMG_1890
aIMG_1906

Deze mooie dame is Elsebeth. Elsebeth E. Veerijse.
Elsebeth is een oudtante van Evert Kems en behoort tot de deftige tak van de familie. Ik kwam haar vandaag tegen toen ze met een aantal vriendinnen elegantie-oefeningen deed. Bij wijze van hoge uitzondering mocht ik even blijven kijken.

Toen ik Elsebeth na afloop vroeg of ze de hartelijke groeten aan Evert wilde overbrengen, haalde ze nuffig haar neusje op en zei zich niet met die mestschuivers in te laten.

aIMG_6599Een van haar vriendinnen fluisterde voor ik wegging gelukkig nog wel in mijn oor dat dat helemaal niet waar is. Voor de buitenwereld moet Elsebeth de schone schijn ophouden van haar omgang in deftige kringen. In werkelijkheid gaat ze wekelijks bij Evert op bezoek omdat hij stiekem haar lievelingsneef is, hartelijk en goudeerlijk als hij is. En ook al zit Evert in de mestwerkzaamheden, zijn schild glans altijd zo prachtig, dat Elsebeth er haar stippen in kan bijwerken.

Ik vertrok met een glimlach op mijn gezicht…

aIMG_2096

aIMG_1692

aIMG_2091

Elsebeth toch!

..

Advertenties

  1. José

    Het is altijd jammer als anderen al eerder hebben gereageerd, zij hebben alles al weer gezegd.
    Leuk verhaaltje, doet mij het verdriet om mijn zieke paardje even vergeten.

  2. Pingback: Tijdcapsule « HOF- en bijzaken

  3. Dank voor jullie reacties. Het was heerlijk bij Elsebeth en haar vriendinnen, zeker na het kleine leed dat ik eerder had aanschouwd. En zo’n Evert- en Elsebeth-verhaaltje hoef ik niet eens heel erg te ‘verzinnen’, in mijn antropomorfische geest (!) is dat heel vanzelfsprekend 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Eats Writes Shoots

Living & Tasting Life's Passions

willyhuisman

hobbyschrijver en -fotograaf

The Nordic Light

VAA ERIKSEN PHOTO

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

grensgevallen

Een grens is een wens

Jolk Blog

Mijn foto's en nog meer....

Goldenpleasure

Photography

jhoudephotography

Simply photography

Eliza Waters

My Own Paradise: Life on Seven and a Half Acres

Marloes

Thuis in ´t bronsgroen eikenhout

Deborah Hamar

Just me . . .

Reinhold Staden Photography

Noticing And Capturing Northern Light

Size of It

Ola's Photoblog

"I do wander everywhere"

(Quote from Shakespeare) - Photography, theatre, gardens...everywhere

Salal Studio

Photography from Pender Island and the Gulf Islands, British Columbia

jacq. veldman

columns | artikelen

%d bloggers liken dit: