Russels Lof

Stuttebosch 2

a1IMG_0200

aIMG_2385Heel regelmatig loop ik samen met Diaz ‘een rondje Stuttebosch’. In mijn vorige blog over dit prachtige stukje natuur liet ik er al wat van zien, met foto’s die ik op een stemmig grijze dag maakte. Hier nog wat mooie plaatjes van zonnige dagen. De meeste maakte ik gisteren, een enkele is van een week of twee geleden. Zoals ook die hieronder, toen er een flinterdun laagje ijs op de plas lag.

aIMG_8590

De gebied is een el dorado voor ganzen. Bij de plas is vaak een flinke familie Grauwe Gans te vinden. Heerlijk om gewoon een poosje naar te kijken. Ik ga er meestal vanaf het bosje naartoe, leun dan tegen een boom en staar wat naar de ganzen en het rustgevende uitzicht. Dat is Genieten met een hoofdletter…abIMG_9303

aIMG_2561

toendrarietgans5In de aangrenzende weilanden zag ik ook de Toendrarietgans (let op het verschil in kleur van de snavel…). En op een avond zaten daar honderden ganzen, maar het was al te donker en te ver weg om te zien welk soort het was (of misschien wel verschillende soorten bijeen). Het was in ieder geval erg indrukwekkend.

Bij het water zag ik gisteren een boompje vol met pluis. Eén seconde dacht ik dat het pluis van het boompje zelf kwam, maar er stond een dikke bolknak naast (grote lisdodde) die zijn pluis rijkelijk over de omgeving liet uitblazen. Mooi!

In en aan de rand van het bos prachtig oud blad en fris ontluikend nieuw (in februari!)

En zoveel mooie mosjes…

Het op afstand redelijk onopvallende gele korstmos is wonderschoon als je er met je neus bovenop staat…

a2IMG_2873

Bij ‘de uitgang’ nog een paar spreeuwen die een plekje zoeken voor de nacht.

a5IMG_2964

En dan wordt het rustig. Pais en vree.

abIMG_0147

Advertenties

  • Haha Hennie, tikkeltje overdreven misschien (tikkeltje maar hoor ;-), maar wel een superleuk compliment!
   En je hebt gelijk over dat mos; het is een korstmos dat (naar ik later opzocht) tot de schimmels behoort.

 1. Tjerk

  Wauw wat mooi allemaal! En wat leuk dat je jouw prachtige foto’s hier met zoveel mensen kunt delen! Ik kom regelmatig even kijken en zou wat vaker moeten reageren. Aan de andere kant zou ik dan wel snel door mijn superlatieven heen zijn 🙂

  • Haha Tjerk, dat hoeft ook helemaal niet (vaker reageren en met superlatieven strooien 😉 Ik vind het in ieder geval wel héél erg leuk om te weten dat je regelmatig meekijkt en het mooi vindt.

   • Tjerk

    Gelukkig maar, daar ben ik blij om. Ik zie trouwens dat ik tijdens de nog resterende etappe van het Friese Woudenpad vlak langs het Stuttebos kom. Ik kan er nu natuurlijk niet onderuit daar een kijkje te nemen, dat snap je! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Eats Writes Shoots

Living & Tasting Life's Passions

willyhuisman

hobbyschrijver en -fotograaf

The Nordic Light

VAA ERIKSEN PHOTO

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Grensgevallen

Een grens is een wens

Jolk Blog

Mijn foto's en nog meer....

jhoudephotography

Simply photography

Eliza Waters

My Own Paradise: Life on Seven and a Half Acres

Marloes

Thuis in ´t bronsgroen eikenhout

Deborah Hamar

Just me . . .

Reinhold Staden Photography

Noticing And Capturing Northern Light

Size of It

Ola's Photoblog

"I do wander everywhere"

(Quote from Shakespeare) - Photography, theatre, gardens...everywhere

Salal Studio

Photography from Pender Island and the Gulf Islands, British Columbia

jacq. veldman

columns | artikelen

%d bloggers liken dit: