Russels Lof

IJspareltjes…

a2IMG_7227

aIMG_7577

Gisteren was ons sneeuw beloofd, in ieder geval in het noorden van het land. Maar toen ik vanmorgen vroeg de gordijnen open deed, zag ik een heel saai, grijs mistlandschap. Toch wel wat teleurgesteld ging ik met de honden naar buiten om konijnen en paarden eten te geven, en daar gingen we – hupsakee – allemaal bijna onderuit. Zelfs de honden, die toch een wat ruimer onderstel hebben om overeind te blijven. Dat waren een paar flinke glijpartijen (met in mijn geval wild zwaaiende armen)!

Behalve dat de stoep in een soort ijsbaan was veranderd, bleken de paarden mooie ijsmanen te hebben en waren de meest onooglijke onkruidjes in de tuin veranderd in wonderschone ijsplantjes. Natuurlijk moest de camera eraan te pas komen, en meteen maar een grote handdoek mee, om op mijn buik in het koude gras de laag bij de grondse ijsjuweeltjes te kunnen vastleggen. Voordeel van in je eigen tuin fotograferen, en tussendoor ook nog even gauw bij de kachel de ijsvingers ontdooien.

Maar eerst de konijntjes eten en water geven. Zij zitten in een zeer ruime gatenkaas van een ren (met een indrukwekkend gangenstelsel), waarover ik een net heb gespannen om onwelkome gasten buiten te houden. Landde er toch een buizerd op een paar meter afstand van me, op de paal bij de leilinde voor het huis, net toen ik met mijn gietertje de tuin in liep… Goddank zitten de konijnen dus veilig, en dat moet ook wel met twee witjes ertussen.

Maar goed, ik had het dus over het net boven de ren. Dat was vandaag veranderd in een klein kunstwerkje. Helemaal vol met bevroren waterdruppels. Na mijn laatste pareltjesblog nu dan dus ook een met IJS-pareltjes!

aIMG_7101

aIMG_6880

aIMG_6787

aIMG_7090

Genoeg netten, nu de ijskruidjes (en een grasje).
Huh? Was het een grijze dag?!

aIMG_7601

aIMG_7733

IMG_7457

IMG_7466-001

aIMG_7655

aIMG_7486

..

Advertenties

 1. Super mooi en inderdaad een prachtige sfeer. Je voelt de kou zelfs een beetje bij het kijken naar de foto’s. Je hebt je weer heerlijk kunnen uitleven met je macro lens, zo te zien. En wat een verschil met het weer hier. Ik kon bijna met het dak eraf autorijden en heb genoten van een wandeling op het strand.

 2. Wat is dit wéer prachtig, Noortje….
  Ik kreeg ooit, ooit eens een dierbaar gedichtje, het hangt nog steeds in mijn zichtveld en ik moest er onmiddelijk aan denken:
  ” Little drops of water,
  Little grains of sand,
  Make the mighty ocean
  And the pleasant land. ….”
  (Fletcher?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Eats Writes Shoots

Living & Tasting Life's Passions

willyhuisman

hobbyschrijver en -fotograaf

The Nordic Light

VAA ERIKSEN PHOTO

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

grensgevallen

Een grens is een wens

Jolk Blog

Mijn foto's en nog meer....

Goldenpleasure

Photography

jhoudephotography

Simply photography

Eliza Waters

My Own Paradise: Life on Seven and a Half Acres

Marloes

Thuis in ´t bronsgroen eikenhout

Deborah Hamar

Just me . . .

Reinhold Staden Photography

Noticing And Capturing Northern Light

Size of It

Ola's Photoblog

"I do wander everywhere"

(Quote from Shakespeare) - Photography, theatre, gardens...everywhere

Salal Studio

Photography from Pender Island and the Gulf Islands, British Columbia

jacq. veldman

columns | artikelen

%d bloggers liken dit: