Russels Lof

Dravers

aIMG_3089

Het was een ijskoude ochtend, afgelopen week, toen ik Hans en zijn dames op de foto zette. Na mijn fietstochtje naar het bos was ik al flink verkleumd, en mijn stijve vingers weigerden fatsoenlijk dienst te doen toen ik aan de instellingen op de camera prutste. Stilstaan en wachten in het bos maakte het er niet beter op. Maar eenmaal aan het fotograferen in het opkomende zonnetje ging het gelukkig wel wat beter, al bleef het koud, trouwens ook voor Hans op de sulky. Zo niet voor de paarden, die in hun vurigheid al gauw volop dampten in het koude bos.

aIMG_2839De paarden zijn de zusjes Vosje Twietel en Twietelle, twee prachtige draversmerries van respectievelijk 4 en 6 jaar jong (Twietel is een gehucht in de buurt van Makkinga, waar Hans Salverda lang woonde). Hans fokte de paarden zelf in Normandië waarna ze als jaarling naar Nederland kwamen.

Inmiddels hebben de zusjes allebei al een koers gelopen, waarbij vooral Vosje een natuurtalent lijkt terwijl Twietelle door haar bereidwilligheid en harde werken uitblinkt. Beide merries hebben een Gouden Karakter…

aIMG_3190

Het is werkelijk prachtig om te zien hoe snel en atletisch ze zijn en hoeveel plezier ze hebben in het werken met Hans, hoezeer ze op hem gericht zijn; oorschelpen naar achteren als hij praat. Geweldig ook hoe ze reuze fanatiek door het bos racen, terwijl ze net zo makkelijk heel braaf stil staan voor een verkleumde fotograaf…

Ik heb ook een aantal goede gesprekken (meer monologen) gehad met de dames toen mijn jongens, Fen en Kong, nog bij zorgboerderij De Eikenhof stonden. De merries gaan voor de nacht op stal en als ik dan begin van de avond bij de boerderij kwam, ging ik altijd even bij ze langs. Stonden ze heerlijk van hun hooi te smikkelen of te dutten, de gezusters, in twee ruime stallen naast elkaar. Twietelle met een aandoenlijke centenbak, en beide merries super relaxed en tevreden. Als ik niet beter wist en ook hun fysiek het niet zou verraden, zou je zeggen dat het net zulke makke bosklossers zijn als die oude IJslanders van mij…

aIMG_2886

aIMG_3140

Advertenties

  1. Dit is alweer zo’n fijne excursie waarin je ons lui-meegenietende volgers meeneemt;
    En ik ben helemaal verrrast dat achter juist die oergezellige twietelie-weidedames zulke enorm dampende paardenkrachten en georganiseerd temperament schuilgaan.
    Prachtige foto’s, en hopelijk het rillen dubbeldwars waard ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Eats Writes Shoots

Living & Tasting Life's Passions

willyhuisman

hobbyschrijver en -fotograaf

The Nordic Light

VAA ERIKSEN PHOTO

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

grensgevallen

Een grens is een wens

Jolk Blog

Mijn foto's en nog meer....

Goldenpleasure

Photography

jhoudephotography

Simply photography

Eliza Waters

My Own Paradise: Life on Seven and a Half Acres

Marloes

Thuis in ´t bronsgroen eikenhout

Deborah Hamar

Just me . . .

Reinhold Staden Photography

Noticing And Capturing Northern Light

Size of It

Ola's Photoblog

"I do wander everywhere"

(Quote from Shakespeare) - Photography, theatre, gardens...everywhere

Salal Studio

Photography from Pender Island and the Gulf Islands, British Columbia

jacq. veldman

columns | artikelen

%d bloggers liken dit: