Russels Lof

Troostrijk

IMG_8193

IMG_8230

Na alweer een paar dagen bedarrest en emmertjes ellende is het toch iedere keer weer zo troostrijk de natuur in te gaan. Contemplatief, meditatief… opgaan in kleuren, vorm en pure schoonheid, en dat alles in de zachte rust van bos en buiten. Geritsel van blaadjes, fluisterende bomen, overtrekkende ganzen… Heerlijk dromerig genieten, samen met mijn trouwe maatje dat eindeloos geduldig wacht als het vrouwtje weer eens met haar derde oog een blaadje bekijkt… soms minutenlang. Toe maar jongen, ga jij maar lekker struinen, moedig ik hem dan aan, maar nee, hij gaat zitten en lijkt mee te mijmeren, kijkt mee, wacht.

En gisteren, oh zaligheid, scheen er ook nog eens een stralende herfstzon terwijl het op veel andere plekken in het land plensde van de regen. En die zon zette de natuur in vuur en vlam, met kleuren die mijn ingeslapen en wat zware gemoed deden ontwaken, verlichtten. Zodat ik terug naar huis ook weer wat meer om me heen keek en niet alleen het prachtige kleine maar ook het mooie grotere geheel zag en klaar was om daar weer in te stappen.

IMG_8279  IMG_8108

IMG_7980

IMG_8244

IMG_8054

IMG_8481

IMG_8567

Advertenties

 1. Hanna

  Fijn dat je ondanks de “emmertjes ellende” zo geniet van de natuur om je heen en ons ook mee
  laat genieten door je prachtige plaatjes.
  groetjes en sterkte!

  • Dank je wel, ‘altijdmooiweer’, ik begrijp nu dat ik je ‘ken’ van VroegeVogels waar ik al een poosje groot fan van je ben… en bij toeval, al zoekend naar ‘bekertjesmos’ (dat ik vandaag volop zag) kwam ik op je prachtige blog. Een aanrader. En die honden van je, geweldig!

 2. Anoniem

  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen : Ga iets met deze prachtige verhalen en foto’s doen.
  Jij geniet er zelf al dubbel van maar ik denk dat er nog veel meer mensen zijn die hier vrolijk van worden en enorm van kunnen genieten. Liefs,José

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Eats Writes Shoots

Living & Tasting Life's Passions

willyhuisman

hobbyschrijver en -fotograaf

The Nordic Light

VAA ERIKSEN PHOTO

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Grensgevallen

Een grens is een wens

Jolk Blog

Mijn foto's en nog meer....

jhoudephotography

Simply photography

Eliza Waters

My Own Paradise: Life on Seven and a Half Acres

Marloes

Thuis in ´t bronsgroen eikenhout

Deborah Hamar

Just me . . .

Reinhold Staden Photography

Noticing And Capturing Northern Light

Size of It

Ola's Photoblog

"I do wander everywhere"

(Quote from Shakespeare) - Photography, theatre, gardens...everywhere

Salal Studio

Photography from Pender Island and the Gulf Islands, British Columbia

jacq. veldman

columns | artikelen

%d bloggers liken dit: