Russels Lof

Piemelpaddenstoel

IMG_6370IMG_4446

Jonas vertelde op school met veel bravoure dat hij een piemelpaddenstoel had gezien.
‘Die bestaat niet,’ riepen zijn vriendjes luid, maar Jonas hield vol. ‘Er is wél een piemelpaddenstoel. Dat heeft mijn moeder zelf gezegd!’

Tja, dat komt ervan. Maar de grote stinkzwam heet nu eenmaal Phallus Impudicus wat letterlijk schaamteloze penis betekent. En als je hem fier rechtop in het bos ziet staan, is die naam toch ook echt wel toepasselijk, nietwaar? Trouwens ook als hij wat minder fier omlaag hangt. Wel sneu dat hij enorm stinkt en vol met vliegen zit. Maar hé, we hebben het wel over een paddenstoel he?!

tepel2

Ik zag onlangs wel meer gekke zwammen en stoeltjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze, hiernaast? Hij doet mij heel sterk ergens aan denken… maar dat kan ook mijn eigen kromme geest zijn. Het is de bovenkant van de sombrero’s (zie de foto hieronder) waar een vriendin mij over tipte: Olé!

sombrero's

Helaas weet ik maar weinig van paddenstoelen, ik moet me er toch wat beter in gaan verdiepen. Ze zijn immers wonderschoon, met hun gekke vormen en kleuren, sommige zo ienie mini dat je ze alleen maar ziet als je langzaam met je neus naar beneden loopt. Niet te dicht bij de grond hoor, want voor je het weet stuit je op een piemelpaddenstoel. En die stinken dus flink. Hoewel daar de meningen ook weer over verdeeld zijn, want de sombrero-vriendin vertelde me laatst dat ze de geur van de grote stinkzwam zo lekker vindt. Doe mij die hersenpasta van hieronder maar: pasta cerevello al dente (ik heb na mijn ontdekking van deze zwam thuis echt gegoogled op ‘hersenzwam’, maar vind de werkelijke naam Grote Sponszwam ook wel sterk.) Die ruikt niet, maar schijnt heel lekker te zijn. Of ie naar pasta smaakt, weet ik niet. Ik laat hem gewoon met rust…

IMG_4348

IMG_4711

IMG_4706

IMG_6465  IMG_6394

IMG_6410

Advertenties

  1. José en Hans

    Leuk verhaal en van de sombrero paddenstoelen hebben wij er een hele “kudde” naast ons weiland.
    Ik wist niet dat ze zo heten maar is een toepasselijke naam. En ook weer hele mooie plaatjes bij je verhaal.

  2. Pingback: Over Ballonzuilen en Schaapherderskruizen | HOF- en bijzaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vogeltuin

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Figuram Lumina

Thom Verleg

Yemrev Kiekt

...vooral in de natuur, soms op een zijpad...

Waar mijn pen ligt, ben ik thuis

Wherever I lay my pen, that's my home

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willyhuisman

schrijver van korte verhalen en gedichten/hobbyfotograaf

Eiwawar

Samuel Bloch - Emotions from the world

noortjerusselcom.wordpress.com/

Noortje Russel - Tekst & Beeld

Eats Writes Shoots

Living & Tasting Life's Passions

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Een grens is een wens

Jolk Fotografie

Fotootjes van dat wat mij bezig houd!

jhoudephotography

Simply photography

%d bloggers liken dit: