Russels Lof

Logé Leo

IMG_8317bTegelijk met logé Leo kwam mijn jeugd en daarmee een flinke portie nostalgie in huis. Precies zo’n teckel hadden wij vroeger thuis. Of eigenlijk teckels, want we hadden opvolgend Jago 1 en 2. Van Jago 1 herinner ik me vooral dat hij ’s avonds altijd als een dikke sjaal om mijn moeders nek lag gedrapeerd, terwijl zij op de bank zat te breien, misschien ook wel een sjaal. Mijn moeder breide iedere dag; sjaals, mutsen en vooral heel veel truien. Die waren destijds reuze hip, zelfgebreide truien met iets geks erop, tweety bijvoorbeeld, of truien van verschillende soorten wol, zacht pluizend of met bonte kleurvakken. En zo zat Jago iedere avond in haar nek, rustend op haar schouders en gesteund door de leuning van de bank. Hoewel lekker warm, was dat niet altijd even comfortabel voor mijn moeder, die enorme worst in haar nek die haar hoofd naar voren duwde, maar ze liet hem gewoon zitten en breide onverstoord door. 2012-04-26_21 (2)fotoblog

Jago 2 was een stuk minder lief en zachtaardig dan zijn voorganger. Maar wel minstens zo grappig en eigenwijs. Ik weet nog goed dat hij een keer met een dode rat binnenkwam; het dier was al in verregaande staat van ontbinding en stonk een uur in de wind. Vol walging wilden we het van hem afpakken, maar dat liet Jago 2 niet gebeuren. Met een diepe grom en ontblote tanden liet hij ons weten dat de buit van hem was, en van niemand anders. Bloedlink was ie, maar mijn moeder was koelbloedig en kon hem gewapend met een afdruiprek en bezem wel aan. Het stinkende kadaver onder het rekje en de hond de keuken uit gebezemd, mocht zij het vieze werkje verder opknappen. Zoals mijn moeder eigenlijk alles wel opknapte bij ons thuis.

IMG_8359b

En nu was daar dus Leo. En met Leo een hoop herinneringen. Het baasje weet het inmiddels: Leo is hier altijd welkom. Maar ja, dat zijn eigenlijk alle honden wel. 

IMG_8334b   Leo Jonas 3Leo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Eats Writes Shoots

Living & Tasting Life's Passions

willyhuisman

hobbyschrijver en -fotograaf

The Nordic Light

VAA ERIKSEN PHOTO

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Grensgevallen

Een grens is een wens

Jolk Blog

Mijn foto's en nog meer....

jhoudephotography

Simply photography

Eliza Waters

My Own Paradise: Life on Seven and a Half Acres

Marloes

Thuis in ´t bronsgroen eikenhout

Deborah Hamar

Just me . . .

Reinhold Staden Photography

Noticing And Capturing Northern Light

Size of It

Ola's Photoblog

"I do wander everywhere"

(Quote from Shakespeare) - Photography, theatre, gardens...everywhere

Salal Studio

Photography from Pender Island and the Gulf Islands, British Columbia

jacq. veldman

columns | artikelen

%d bloggers liken dit: